Mlinci s šampinjoni
V kolikor se vam uspe dokopati do jurčkov, vsekakor priporočamo, da jih uporabite namesto šampinjonov. Ker pa so ti ugodnejši in jih najdemo praktično v vsaki trgovini, so postali izbira številka ena.

Mlinci
- 225g bučk
- 35g lanenih semen
- 35g sončničnih semen
Lanena semena zmeljemo v kavnem mlinčku, nato pa vse sestavine premešamo v mešalniku, da dobimo gladko maso. Slednjo nato razmažemo po pladnju dehidratorja in sušimo štiri ure na eni strani in štiri na drugi pri 42°C.
Marinirani šampinjoni:
- 250g šampinjonov
- 1 strok česna
- sok polovice limone
Šampinjone očistimo in narežemo na 5mm široke rezine, katere eno uro mariniramo v mešanici drobno sesekljanega česna in limoninega soka, nato pa dehidriramo štiri ure na 42°C.
Sezamova omaka:
- ¾ skodelice sezamovih semen
- ½ skodelice tamarija
- ½ skodelice vode
- sok ene limone
- peteršilj
Vse sestavine razen peteršilja dobro premešamo v blenderju. Posebej vmešamo še drobno sesekljan peteršilj.
Priprava:
Mlince razlomimo na željeno velikost. Šampinjone rahlo vmešamo v sezamovo omako.
Vino sicer ni nekaj, kar bi promovirali v velikih količinah, vendar ni prav nič narobe s priložnostnim požirkom. V kolikor se odločite, poleg te jedi priporočamo Teran, ali nekaj s podobnim, izrazito zemeljskim okusom.