Preprost pad thai (presni)

Pad thai je izredno priljubljena jed, ki izvira iz Tajske. Pražene rezance sem nadomestil z zelenjavnimi, dodal značilno sladko-kislo omako z ravno pravo noto pikantnosti in vse skupaj okrasil s črnim sezamom, indijskimi oreščki in svežim koriandrom.

Za dve do tri osebe potrebuješ:

Zelenjavni del:

  • en večji korenček
  • ena srednja bučka
  • ena rumena paprika
  • 10 redkvic
  • 3 mlade čebule

Omaka:

  • 1 dl vode
  • sok polovice limone
  • dober centimeter svežega ingverja
  • pest indijskih oreščkov
  • strok česna
  • ena mlada čebula
  • 10 datljev
  • pol žličke čilija (ali več, po okusu)
  • sol (po okusu, nekje pol žličke)

Za okras:

  • nekaj celih indijskih oreščkov
  • črni sezam (ali navadni)
  • svež koriander (ali peteršilj)

Priprava:

  1. korenje operi in nareži po dolgem na tanke rezine, te pa nato razreži po dolžini na pol centimetra široke rezance
  2. bučko nareži s spiralnim rezalnikom v daljše rezance, če nimaš rezalnika jih lahko narežeš tudi na tanjše palčke (julienne), ali na kolobarje
  3. papriko nareži na tanjše trakove
  4. zelen del mlade čebule nareži na par centimetrov dolge koščke
  5. redkvice razreži na četrtinke
  6. vse sestavine za omako do gladkega premešaj v blenderju
  7. zmešaj zelenjavo in omako
  8. postrezi na krožnike in na koncu še okrasi s sezamom, indijskimi oreščki in koriandrom

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi