Tempura s šparglji

Sestavine

  • 1 kg špargljev
  • 150 g bele moke
  • 2 jž koruznega škroba (gustin)
  • 1 čž pecilnega praška
  • 1 čž soli
  • 0,5 l ledeno hladne vode

Priprava

Testo za tempuro pripravimo tako, da v skledi rahlo premešamo moko, koruzni škrob, pecilni pašek, sol in vodo. Nič ni narobe, če v mešanici ostane kakšna grudica moke, saj bo to dodalo k hrustljavi teksturi.

Voda naj bo čim bolj hladna, k mešanici testa lahko dodamo tudi ledene kocke. S tem, ko v zelo vroče olje vmešamo šparglje pomočene v hladno testo dobimo zelo hrustljavo tempuro.

Šparglje očistimo, narežemo, namočimo v testo in jih ocvremo v vročem olju za minuto, ravno toliko, da testo še ostane svetle barve (lahko rahlo porjavi).

Poleg tempure postrežemo limono in sojino omako.

Recept je bil pripravljen v okviru Mercator KuhaM izziva.

kuham

Dober tek!

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi