Tempura s šparglji
Sestavine
- 1 kg špargljev
- 150 g bele moke
- 2 jž koruznega škroba (gustin)
- 1 čž pecilnega praška
- 1 čž soli
- 0,5 l ledeno hladne vode
Priprava
Testo za tempuro pripravimo tako, da v skledi rahlo premešamo moko, koruzni škrob, pecilni pašek, sol in vodo. Nič ni narobe, če v mešanici ostane kakšna grudica moke, saj bo to dodalo k hrustljavi teksturi.
Voda naj bo čim bolj hladna, k mešanici testa lahko dodamo tudi ledene kocke. S tem, ko v zelo vroče olje vmešamo šparglje pomočene v hladno testo dobimo zelo hrustljavo tempuro.
Šparglje očistimo, narežemo, namočimo v testo in jih ocvremo v vročem olju za minuto, ravno toliko, da testo še ostane svetle barve (lahko rahlo porjavi).
Poleg tempure postrežemo limono in sojino omako.
Recept je bil pripravljen v okviru Mercator KuhaM izziva.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa