Piknik burger

Sestavine

  • 100 g sončničnih semen
  • 100 g bučnih semen
  • 50 g posušenih paradižnikov
  • 1 čebula
  • strok česna
  • 1 jž kumine v prahu
  • 1 jž origana
  • 1 jž majarona
  • sok ene limone

Priprava

Pred začetkom priprave je priporočljivo namočiti sončnična semena za nekaj ur. Vse sestavine na drobro premešamo v mešalniku. Uporabimo lahko suhe paradižnike ali vložene v olju. V kolikor ti niso slani je k mešanici potrebno dodati sol.

Ko so vse sestavine dobro premešane oblikujemo burgerje. Priporočljiva debelina je nekje med 1 in 2 cm. Burgerje sušimo v dehidratorju 6 ur in postrežemo še tople. Preden jih postrežemo jih lahko po želji nekoliko popečemo, za že boljši žar učinek.

Namesto dehidratorja lahko burgerje pripravimo tudi v pečici. Poslužimo se lahko počasnega sušenja (50 °C nekaj ur), ali jih popečemo pri višji temperaturi v krajšem času. Pri sušenju bodimo pozorni, da burgerji niso preveč suhi. Sredica naj ostane še rahlo sočna.

Količine zadoščajo za 6 slastnih piknih burgerjev.

Recept je bil pripravljen v okviru Mercator KuhaM izziva.

kuham

Dober tek!

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi