Piknik burger
Sestavine
- 100 g sončničnih semen
- 100 g bučnih semen
- 50 g posušenih paradižnikov
- 1 čebula
- strok česna
- 1 jž kumine v prahu
- 1 jž origana
- 1 jž majarona
- sok ene limone
Priprava
Pred začetkom priprave je priporočljivo namočiti sončnična semena za nekaj ur. Vse sestavine na drobro premešamo v mešalniku. Uporabimo lahko suhe paradižnike ali vložene v olju. V kolikor ti niso slani je k mešanici potrebno dodati sol.
Ko so vse sestavine dobro premešane oblikujemo burgerje. Priporočljiva debelina je nekje med 1 in 2 cm. Burgerje sušimo v dehidratorju 6 ur in postrežemo še tople. Preden jih postrežemo jih lahko po želji nekoliko popečemo, za že boljši žar učinek.
Namesto dehidratorja lahko burgerje pripravimo tudi v pečici. Poslužimo se lahko počasnega sušenja (50 °C nekaj ur), ali jih popečemo pri višji temperaturi v krajšem času. Pri sušenju bodimo pozorni, da burgerji niso preveč suhi. Sredica naj ostane še rahlo sočna.
Količine zadoščajo za 6 slastnih piknih burgerjev.
Recept je bil pripravljen v okviru Mercator KuhaM izziva.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa