Kremni pesto iz avokada, pinjol in bazilike

Fantastično okusen pesto odlično poveže vse okuse, ki jih postrežeš poleg. Postrezi z bučkinimi rezanci, testeninami, narezano zelenjavo ali kar namaži na kruh.

Sestavine:

  • 70 g pinjol
  • 2 zrela avokada
  • 30 g sveže bazilike; grobo nasekljane
  • 3 žlice olivnega olja
  • Sol

Priprava:

  1. Testenine skuhaj po navodilih na embalaži.
  2. Vmes v ponvi popraži pinjole. To bo trajalo okoli 3 minute.
  3. V manjšem multipraktiku (morda bi šlo tudi s paličnim mešalnikom) zmelji pinjole. Nato dodaj še avokado, baziliko, olivno olje ter sol po okusu. Dobro zmiksaj.
  4. Pesto vmešaj v skuhane in odcejene testenine.
Kremni pesto z avokadom in baziliko

Nasvet:

Jaz rada kremastost razbijem z malo kislosti, zato sem dodala še žlico paradižnikove omake. Odlično bi pasal tudi limonin sok.

Za malo pikantnosti dodaj čili v prahu.

Dober tek!

Recept je pripravila Klara Avsenik, www.curryandlove.com.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi