Široki rezanci s paradižnikom
Za rezance potrebujemo:
- 500 g bučk
Bučke olupimo in jih narežemo na kakšen centimeter široke tanke trakove. To najlažje storimo kar z nožem za lupljenje, z malce več potrpežljivosti pa se jih lahko lotimo tudi z navadnim nožem.
Paradižnikova omaka nastane iz:
- 3 srednje velikih paradižnikov
- 1/2 skodelice suhih paradižnikov
- 2 jž olivnega olja
- jž kajenskega popra
- jž origana
- strok česna
- datelj, ali čajno žličko agavinega sirupa
Najprej za krajši čas namočimo suhe paradižnike, nato vse sestavine zmešamo v mešalniku.
Za konec še pistacije:
- pol skodelice oluščenih pistacij
- 3 jž limoninega soka
- 2 čž kurkume
Sestavine v mešalniku zmešamo tako, da ohranimo večje koščke pistacij.
Na krožnik najprej položimo bučkine rezance, jih prelijemo s paradižnikovo omako in vse skupaj posujemo s pistacijami. Kot se za “testenine” spodobi, lahko jed brez slabe vesti shranimo v hladilnik za kakšen dan.
Morda ti bo všeč tudi:
- Čas za sušenje paradižnikov
- Rezanci z mozzarello
- Čokoladni piškoti s figami
- Polnjene paprike s curryjem
- Čokoladni kolač s pistacijami