Mlinci s šampinjoni

V kolikor se vam uspe dokopati do jurčkov, vsekakor priporočamo, da jih uporabite namesto šampinjonov. Ker pa so ti ugodnejši in jih najdemo praktično v vsaki trgovini, so postali izbira številka ena.

Mlinci

  • 225g bučk
  • 35g lanenih semen
  • 35g sončničnih semen

Lanena semena zmeljemo v kavnem mlinčku, nato pa vse sestavine premešamo v mešalniku, da dobimo gladko maso. Slednjo nato razmažemo po pladnju dehidratorja in sušimo štiri ure na eni strani in štiri na drugi pri 42°C.

Marinirani šampinjoni:

  • 250g šampinjonov
  • 1 strok česna
  • sok polovice limone

Šampinjone očistimo in narežemo na 5mm široke rezine, katere eno uro mariniramo v mešanici drobno sesekljanega česna in limoninega soka, nato pa dehidriramo štiri ure na 42°C.

Sezamova omaka:

  • ¾ skodelice sezamovih semen
  • ½ skodelice tamarija
  • ½ skodelice vode
  • sok ene limone
  • peteršilj

Vse sestavine razen peteršilja dobro premešamo v blenderju. Posebej vmešamo še drobno sesekljan peteršilj.

Priprava:

Mlince razlomimo na željeno velikost. Šampinjone rahlo vmešamo v sezamovo omako.

Vino sicer ni nekaj, kar bi promovirali v velikih količinah, vendar ni prav nič narobe s priložnostnim požirkom. V kolikor se odločite, poleg te jedi priporočamo Teran, ali nekaj s podobnim, izrazito zemeljskim okusom.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi