Veganske sladoledne čokobananice

Slastne in preproste sladoledne čokobanane bodo počakale v zamrzovalniku kar nekaj časa. Seveda, če se uspeš zadržati in jih ne zmažeš vseh naenkrat.

Sestavine:

Za spodnjo plast:

  • 80 g ovsenih kosmičev
  • 100 g sončničnih semen; praženih
  • 2 ščepa soli
  • 6-8 žlic kokosovega olja; stopljenega
  • 1 žlička vanilijevega ekstrata

Za sredico:

  • 8 banan; zrelih
  • 4 zvrhane žlice mletih lanenih semen
  • 8 datljev; nasekljanih

Za preliv:

  • 400 g temne ali jedilne čokolade

Postopek:

  1. Pripravi si pladenj dimenzij 20×25 cm. Obloži ga s peki papirjem.
  2. V manjšem multipraktiku najprej dobro zblendaj ovsene kosmiče in sončnična semena. Nato dodaj še ostalo in zblendaj dokler ne dobiš zbito in malo lepljivo maso. Daj jo v pekač in jo s kozarcem z ravnim dnom enakomerno porazdeli.
  3. S paličnim mešalnikom zblendaj sestavine za sredico in jih prelij čez prvo plast. Enakomerno pogladi ter pladenj nekajkrat potolči. Daj v skrinjo za okoli 5 ur, da masa zamrzne.
  4. Za čokoladni preliv nad paro stopi čokolado. Iz skrinje vzami pladenj ter maso razreži na 16 palčk. Eno po eno namakaj v čokolado ter jih zlagaj v posodo za shranjevanje.
  5. Ješ jih lahko takoj – podobno bo sladoledu. Lahko jih pustiš za 20 minut zunaj, da ratajo malo bolj mehke.
  6. Za dlje časa jih hrani v skrinji. Lahko pa jih imaš v pripravljenosti v hladilniku. NIKAR jih ne hrani na sobni temperaturi, ker bodo od njih ostale bananine lužice!

Nasvet

V sredici odlično prijata tudi cimet in muškatni orešček.

Dober tek!

Recept je pripravila Klara Avsenik, www.curryandlove.com.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi