Rožičevo pecivo
Osnova
- 1 skodelica brazilskih oreščkov
- 1 skodelica dateljnov
Sestavini zmešamo v mešalniku.
Biskvit
- 2 skodelici indijskih oreščkov
- 1 skodelica rožičeve moke
- 1 skodelica vode
- 3 jž agave
- 15 g kokosove maščobe
- vanilija
V blenderju najprej fino zmeljemo indijske oreščke, nato dodamo še preostale sestavine (kokosovo maščobo dodamo staljeno) in premešamo, da dobimo gladko maso.
Marinirana jabolka
- 1 skodelica naribanih jabolk
- 1 jž agave
- 1 jž limoninega soka
Naribana jabolka mariniramo v agavi in limoninem soku.
Glazura
- 40 g kokosove maščobe
- 30 g kakava v prahu
- 3 jž agave
V stopljeno kokosovo maščobo vmešamo kakav in agavo.
Priprava
Mešanico za osnovo vtisnemo v dno modela (naš je bil velik 18 cm x 28 cm). Marinirana jabolka z žlico rahlo vmešamo v biskvitno maso in mešanico nanesemo na osnovno plast. Tako pripravljeno pecivo postavimo za nekaj časa v hladilnik, nato pa ga enakomerno prelijemo s glazuro in ponovno postavimo v hladilnik, da se glazura strdi in prepojijo okusi.