Tiramisu
Sestavine
- 400 gramov mandljeve moke
- 400 gramov kokosove moke
- 200 gramov dateljnov
- 200 gramov kokosovega olja
- 1 dcl agavinega nektarja
- 1 dcl črne kave
- agar agar
- lecitin v prahu
- ekstrakt vanilije
Priprava
Mandljevo moko prelijemo z decilitrom močne črne kave, dodamo 100 gramov stopljenega kokosovega olja in vanilijo. K temu primešamo še dateljnovo pasto, ki jo dobimo tako, da 200 gramov dateljnov do gladkega zmešamo s približno decilitrom vode (če želimo močnejši okus po kavi uporabimo namesto vode kavo).
Kokosovo moko zmeljemo v kavnem mlinčku do finega. Gladko mleto moko nato v mešalniku premešamo z 1-2 dcl vode, 1 dcl agave in 100 grami stopljenega kokosovega olja. Vmešamo še 2 žlici lecitina v prahu in nekoliko ohlajen agar agar, pripravljen z vrelo vodo (približno 0,3 dcl). Dodamo še ščepec soli in dobro premešamo.
Obe masi razpolovimo in izmenično razporedimo v plasteh. Postavimo v hladilnik za nekaj ur, da se strdi in po vrhu posipamo kakav v prahu.
Uporabili smo tortni model s premerom 20 cm.
Dober tek!