Makova rolada s čokolado
Osnova
- 100 gramov mletih orehov
- 100 gramov ovsenih kosmičev
- 200 gramov rozin
- 50 gramov kokosovega olja
Nadev
- 100 gramov maka
- 1,5 -2 dcl vode
- pomarančna lupinica
- 50 gramov kokosove moke
- 50 gramov kokosovega sladkorja
- 50 gramov kokosovega olja
Glazura
- 5 jž kakava v prahu
- 3 jž kokosovega olja
- 5 jž agave
- 0,3 dcl vode
- vanilija v prahu
Priprava
Ovsene kosmiče zmeljemo do finega v kavnem mlinčku. Dodamo mlete orehe, rozine in kokosovo olje. V mešalniku dobro premešamo in razporedimo na peki papir.
Mak namakamo v vodi (približno pol ure). Skupaj z ostalimi sestavinami za nadev dobro premešamo v mešalniku in razporedimo po osnovi.
Zavijemo v rolado, pri tem si lahko pomagamo s peki papirjem. Postavimo v zamrzovalnik za pol ure. Ko je rolada ohjalena jo premažemo s čokoladno glazuro in to po želji posipamo z mletimi kakavovimi zrni. Postrežemo ohlajeno.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa