Makova rolada s čokolado

Osnova

  • 100 gramov mletih orehov
  • 100 gramov ovsenih kosmičev
  • 200 gramov rozin
  • 50 gramov kokosovega olja

Nadev

  • 100 gramov maka
  • 1,5 -2 dcl vode
  • pomarančna lupinica
  • 50 gramov kokosove moke
  • 50 gramov kokosovega sladkorja
  • 50 gramov kokosovega olja

Glazura

  • 5 jž kakava v prahu
  • 3 jž kokosovega olja
  • 5 jž agave
  • 0,3 dcl vode
  • vanilija v prahu

Priprava

Ovsene kosmiče zmeljemo do finega v kavnem mlinčku. Dodamo mlete orehe, rozine in kokosovo olje. V mešalniku dobro premešamo in razporedimo na peki papir.

Mak namakamo v vodi (približno pol ure). Skupaj z ostalimi sestavinami za nadev dobro premešamo v mešalniku in razporedimo po osnovi.

Zavijemo v rolado, pri tem si lahko pomagamo s peki papirjem. Postavimo v zamrzovalnik za pol ure. Ko je rolada ohjalena jo premažemo s čokoladno glazuro in to po želji posipamo z mletimi kakavovimi zrni. Postrežemo ohlajeno.

Dober tek!

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi