Korenčkova torta

Za pripravo osnove potrebujemo:

  • 4 skodelice korenja
  • 3 skodelice indijskih oreščkov (namočenih čez noč)
  • 1 skodelico suhih fig (namočenih 1 uro)
  • 1 skodelico rozin (namočenih 1 uro)
  • 1/2 skodelice dateljnov
  • 1/2 čz ingverja
  • 1/2 čž kardamona

Indijske oreščke in korenček drobno zmeljemo v mešalniku in odstavimo v ločeno posodo. Rozine, fige, dateljne in začimbe v mešalniku mešamo, da dobimo gladko maso.

Vse sestavine nato združimo in dobro pregnetemo. Dobili smo osnovo za torto, ki jo oblikujemo po želji.

Preliv:

  • 1/2 skodelice dateljnov
  • 1/2 skodelice indijskih oreščkov (namočenih)
  • 1/2 skodelice vode, ki je ostala od namakanja fig in rozin

Vse sestavine mešamo v mešalniku, da dobimo gladko maso.

Torto namažemo s prelivom in za nekaj ur postavimo v hladilnik.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi