Korenčkova torta
Za pripravo osnove potrebujemo:
- 4 skodelice korenja
- 3 skodelice indijskih oreščkov (namočenih čez noč)
- 1 skodelico suhih fig (namočenih 1 uro)
- 1 skodelico rozin (namočenih 1 uro)
- 1/2 skodelice dateljnov
- 1/2 čz ingverja
- 1/2 čž kardamona
Indijske oreščke in korenček drobno zmeljemo v mešalniku in odstavimo v ločeno posodo. Rozine, fige, dateljne in začimbe v mešalniku mešamo, da dobimo gladko maso.

Vse sestavine nato združimo in dobro pregnetemo. Dobili smo osnovo za torto, ki jo oblikujemo po želji.
Preliv:
- 1/2 skodelice dateljnov
- 1/2 skodelice indijskih oreščkov (namočenih)
- 1/2 skodelice vode, ki je ostala od namakanja fig in rozin
Vse sestavine mešamo v mešalniku, da dobimo gladko maso.
Torto namažemo s prelivom in za nekaj ur postavimo v hladilnik.
Dober tek!