Čokolada z orehi in goji jagodami
Sestavine
ČOKOLADA
- 100 g kakavovega masla
- 100 g kakava v prahu
- 8 jž agavinega sirupa (oziroma po okusu)
- čž vanilije v prahu
- 1/2 čž soli
DODATKI
- pest goji jagod
- pest orehov
Priprava
Kakavovo maslo stopimo pri nizki temperaturi, vmešamo kakav v prahu, agavo, vanilijo in sol. Skrbno premešamo z metlico, da se znebimo morebitnih grudic.

Stopljeno čokolado polijemo na peki papir in razmažemo na tanko v poljubno obliko. Posipamo z orehi in goji jagodami.
Čokolado ohlajamo počasi, uporabimo lahko hladilnik, zamrzovalniku pa se raje izognimo. Ko se v celoti strdi jo enostavno prelomimo na poljubno velike koščke.
Veliko zabave in dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa
