
Neverjetno okusna presna jagodna torta, ki jo dopolni sok rdeče pese. Eksplozija okusa in barv. Izredno enostavna za pripravo, enostavno moraš jo poskusit.
Sestavine za osnovo:
- 150 g mletih mandljev
- 150 g datljev
- 5 žlic vode
Sestavine za jagodni nadev:
- 200 g indijskih oreščkov
- 400 g jadod
- 4 žlice agavinega sirupa
- 5 žlic stopljenega kokosovega olja
Sestavine za gel:
- 1 dl soka rdeče pese
- 200 g jagod
- žlička agar agar
Priprava:
- o
- snovo pripravi tako, da v mešalniku zmešaš mandlje, datlje in dodaš še 5 žlic vode
- dno 20 cm modela za torte pokrij s papirjem za peko in čez enakomerno razporedi maso za osnovo
- jagodni nadev pripravi tako, da v blenderju do gladkega zmešaš vse sestavine
- agavin sirup dodajaj po okusu
- nadev prelij čez osnovo in postavi v hladilnik za eno uro
- za pripravo jagodnega gela v blenderju zmešaj jagode in sok rdeče pese
- v pol decilitra vode dodaj čajno žličko agarja in segrevaj do vretja
- mešanico agarja prilij k pireju jagod in rdeče pese in dobro premešaj
- takoj prelij po vrhu nadeva in pusti, da želira
Morda ti bo všeč tudi:
Mnenja
mnenj