Čokoladno arašidovi krofi
Sestavine
MASA ZA KROFE
- 120 g ovsenih kosmičev
- 200 g datljev
- 100 g arašidovega masla
- 0,5 dl vode
- ščepec soli
ČOKOLADNA GLAZURA
- 50 g kakava v prahu
- 50 g kakavovega masla
- 4 jž agave
- vanilija v prahu
Priprava
Ovsene kosmiče sprva zmelji v mešalniku v nekoliko bolj grobo moko. Dodaj datlje in vodo, ponovno premešaj. Arašidovo maslo najlažje vmešaš tako, da v skledi ročno dobro pregneteš maso.
Oblikuj krofe v velikosti malo večjega piškota. Na sredini po želji izoblikuj tudi luknjo.
Čokoladno glazuro pripravi tako, da stopljenemu kakavovemu maslu vmešaš kakav v prahu, agavo in vanilijo. Z metlico dobro premešaj in prelij čez krofe.
Po želji dekoriraj še s kokosovimi kosmiči in postavi v hladilnik, da se čokoladni preliv strdi.
Količine zadoščajo za 12 – 15 krofov.
Dober tek!
Krofi so nastali v okviru Mercator KuhaM izziva.
Recept je zate pripravil Sašo Šketa