Bananina pita s čokolado
Sestavine
OSNOVA
- 150 g mandljev
- 50 g ovsenih kosmičev
- 6 jž agave
- 4 jž stopljenega kokosovega olja
- rum (ali aroma)
ČOKOLADA
- 50 g kakava v prahu
- 10 jž stopljenega kokosovega olja
- 1 jž agave
BANANIN NADEV
- 100 g indijskih oreščkov
- 2 banani
- 3 jž stopljenega kokosovega olja
- 1 jž limoninega soka
Priprava
Sprva zmelji mandlje in ovsene kosmiče v fino moko, dodaj agavo, kokosovo olje in rum. Dobro premešaj. Razporedi v model za pite ali pekač za torte in oblikuj cca. 3 cm visok rob (v receptu uporabljen model premera 20 cm). Postavi v hladilnik in se loti priprave čokolade.
Čokoladno plast pripravi tako, da stopljenemu kokosovemu olju vmešaš kakav v prahu in agavo. Z metlico premešaj in enakomerno prelij po osnovi. Postavi v hladilnik za toliko časa, da se čokolada strdi.
Za bananin nadev v mešalniku najprej premešaj indijske oreščke v moko, dodaj kokosovo olje, limonin sok in na koščke narezani banani. Dobro premešaj in razporedi prek čokoladne plasti.
Pito postavi v hladilnik za dobro uro, da se nekoliko strdi. Pri pripravi sem uporabil blender Optimum 9400.
Hrani na hladnem.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa