Neapeljski sladoled

Sestavine

Priprava

Sladoled je sestavljen s treh plasti – malinine, bananine in čokoladne. Za osnovo sladoleda uporabimo čim bolj zrele banane. Narežemo jih na manjše koščke in jih zamrznemo. Zamrznjene banane premešamo v mešalniku ali blenderju (pri pripravi uporabljen blender Optimum 9400). Z nekaj potrpljenja bomo dobili gladko zmes, lahko pa dodamo tudi nekaj vode, da se lažje premešajo.

optimum9400

Bananino osnovo razdelimo na tretjine. Eni primešamo kakav, drugi maline, tretja pa je že pripravljena. Vsak del ločeno ponovno premešamo.

Sladoled razporedimo po plasteh v pravokotno posodo. Najprej malinino plast, nato bananino in na vrhu še čokoladno. Če se je sladoled vmes preveč odtalil ga med vsako plastjo zamrznemo toliko, da se plasti med vlivanjem ne premešajo.

Uporabimo lahko tudi prazno 1000 ml banjico od sladoleda. Če želimo sladoled kasneje odstraniti s posode, vanjo najprej postavimo plastično folijo. Ko zamrzne ga odstranimo s posode in postrežemo narezanega na rezine.

Dober tek!

Partner Presno.si in SKETA.si ja družba Mercator.

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi