Veganski cheesecake s tofujem in borovnicami

Slasten cheesecake, pripravljen z osnovo mandljev, nadevom svilnatega tofuja in posut z njami borovnicami. Je še kaj lepšega?

Sestavine:

Za spodnjo plast:

  • 100 g mletih mandljev
  • 1 žlička vanilijevega ekstrata
  • 1 žlica javorjevega sirupa
  • 3 žlice stopljenega kokosovega olja
  • 1 majhen ščep soli

Za kremo:

  • 400 g svilnatega tofuja (ali tofuja namenjenega za takšno uporabo)
  • 1 žlička vanilijevega ekstrata
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • 2 žlici stopljenega kokosovega olja
  • 3 žlice arašidovega masla
  • 1 majhen ščep soli

Za vrhnjo plast:

  • 3 žlice borovničeve marmelade
  • Jagodičevje za okras

Postopek

  1. Začni segrevati pečico na 200°C.
  2. Obod namaži z malo kokosovega olja.
  3. V skledi dobro zmešaj vse sestavine za prvo plast ter jih potlači v obod. Kar potrudi se in jih lepo potlači!
  4. Vse sestavine za kremo zmiksaj s paličnim mešalnikom ter jo vlij v obod. Malo ga potresi, da se krema lepo usede.
  5. Tortico peči 35 minut. Ko je pečena jo čisto ohladi. Ohlajeno namaži z borovničevo marmelado ter okrasi z jagodičevjem.
  6. Postrežeš jo lahko takoj ali pa jo ohladiš v hladilniku.
Veganski cheesecake s tofujem in borovnicami

Nasveti

  • Arašidovo maslo v receptu odlično deluje kot sestavina, ki “vse drži skupaj”.
  • Uporabiš lahko seveda tudi kakšen drug okus marmelade. Jaz obožujem kombinacijo arašidovega masla in borovnic.
  • Če se želiš izogniti sladkorja iz marmelade, lahko v kozici pokuhaš in pretlačiš jagodičevje in ga uporabiš za vrhnjo plast.

Dober tek!

Recept je pripravila Klara Avsenik, www.curryandlove.com.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi