Veganski cheesecake s tofujem in borovnicami
Slasten cheesecake, pripravljen z osnovo mandljev, nadevom svilnatega tofuja in posut z njami borovnicami. Je še kaj lepšega?
Sestavine:
Za spodnjo plast:
- 100 g mletih mandljev
- 1 žlička vanilijevega ekstrata
- 1 žlica javorjevega sirupa
- 3 žlice stopljenega kokosovega olja
- 1 majhen ščep soli
Za kremo:
- 400 g svilnatega tofuja (ali tofuja namenjenega za takšno uporabo)
- 1 žlička vanilijevega ekstrata
- 2 žlici javorjevega sirupa
- 2 žlici stopljenega kokosovega olja
- 3 žlice arašidovega masla
- 1 majhen ščep soli
Za vrhnjo plast:
- 3 žlice borovničeve marmelade
- Jagodičevje za okras
Postopek
- Začni segrevati pečico na 200°C.
- Obod namaži z malo kokosovega olja.
- V skledi dobro zmešaj vse sestavine za prvo plast ter jih potlači v obod. Kar potrudi se in jih lepo potlači!
- Vse sestavine za kremo zmiksaj s paličnim mešalnikom ter jo vlij v obod. Malo ga potresi, da se krema lepo usede.
- Tortico peči 35 minut. Ko je pečena jo čisto ohladi. Ohlajeno namaži z borovničevo marmelado ter okrasi z jagodičevjem.
- Postrežeš jo lahko takoj ali pa jo ohladiš v hladilniku.
Nasveti
- Arašidovo maslo v receptu odlično deluje kot sestavina, ki “vse drži skupaj”.
- Uporabiš lahko seveda tudi kakšen drug okus marmelade. Jaz obožujem kombinacijo arašidovega masla in borovnic.
- Če se želiš izogniti sladkorja iz marmelade, lahko v kozici pokuhaš in pretlačiš jagodičevje in ga uporabiš za vrhnjo plast.
Dober tek!
Recept je pripravila Klara Avsenik, www.curryandlove.com.