Jabolčna pita
Osnova
- 200 gramov dateljnov
- 200 gramov kokosove moke
Nadev
- 200 gramov svežega kokosa
- 3 žlice agavinega sirupa
- 3 žlice kokosovega olja
- 4 do 5 srednje velikih jabolk
- pest brusnic
- cimet
- vanilija
Dekoracija
- jabolčni krhlji
- mandlji v lističih
Priprava
Dateljne namočimo in jih skupaj z nekaj vode mešamo, da dobimo pasto. Dodamo kokosovo moko in v tortnem modelu oblikujemo osnovo.
Plast s kokosom pripravimo tako, da 200 gramov svežega kokosa očistimo in v mešalniku zmešamo na manjše koščke. Dodamo še vanilijo, agavo in kokosovo olje. Skupaj dobro premešamo in razmažemo po osnovi. Postavimo v zamrzovalnik za kratek čas, da se kokosovo olje strdi.
Jabolka operemo in naribamo (lahko z lupino, če želimo dodatno teksturo), dodamo cimet in brusnice. Premešamo in razporedimo po piti.
Na koncu okrasimo še s suhimi jabolčnimi krhlji in mandlji v lističih.
Dober tek!