Presna mango torta s slano karamelo
Recept za to presno mango torto s slano karamelo je precej preprost. Karamelni del lahko po želji izpustiš, v torti se pa skriva še en bonbonček. Tahini.
Sestavine za mangovo torto premera 20 cm:
OSNOVA:
- 80 g datljev
- 150 g mletih mandljev
- 2 žlici tahinija
- 2 žlici kakava v prahu
- žlica stopljenega kokosovega olja
- dva ščepa soli
MANGOVA PLAST:
- 2 zrela manga
- 4 žlice stopljenega kokosovega olja
- ščep soli
- žlička kurkume za barvo (ali rumenega barvila)
- 200 g indijskih oreščkov
SLANA KARAMELA:
- 100 g datljev
- 3 žlice stopljenega kokosovega olja
- 0,5 dl vode
- žlička soli
- žlička vanilije v prahu (ali ekstrakt)
Priprava:
- zmešaj vse sestavine za osnovo v mešalniku
- dno modela za torte (premer 20 cm) pokrij s papirjem za peko
- razporedi vso maso za osnovo po modelu in s pomočjo kozarca maso pritisni k dnu, da se sprime
- postavi v hladilnik in se loti priprave mangove plasti
- v blenderju do gladkega zmešaj vse sestavine za mangovo plast
- prelij čez osnovo in postavi v zamrzovalnik za dve uri (ali v hladilnik čez noč)
- v blenderju do gladkega zmešaj še vse sestavine za karamelo in shrani v kozarček (pokrij ga s plastično folijo, da ne oksidira)
- odreži kos torte, ga prelij s karamelo in postrezi
Dober tek!