Hrustljava jabolčna pita
Sestavine
OSNOVA
- 150 g indijskih oreščkov
- 150 g kokosove moke
- 100 g datljev
- 3 jž kokosovega olja
NADEV
- 3 jabolka
- 200 g datljev
- sok polovice limone
- čž cimeta v prahu
- čž muškatnega oreščka
Priprava
V mešalniku dobro premešamo indijske oreščke, kokosovo moko, datlje in kokosovo olje. Dobiti želimo enakomerno zmes v velikosti drobtin. Razporedimo po tortnem modelu, ali modelu za pite in izoblikujemo tudi rob. Količine sestavin zadoščajo za model premera 24 cm. Odstavimo v hladilnik in pripravimo nadev.
Za nadev najprej v mešalniku premešamo dve jabolki (eno prihranimo za kasneje), datlje, limonin sok in začimbe. Jabolko, ki je ostalo narežemo na koščke in ročno vmešamo v kašo. Vse skupaj enakomerno razporedimo prek osnove in po želji še posipamo z drobljenimi mandlji.
Pito za nekaj ur postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik, da se testo strdi in postrežemo 🙂 Hranimo v hladilniku.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa