Čokoladni kolač s pistacijami

Osnova

  • 100 gramov dateljnov
  • 100 gramov mandljeve moke
  • 1 banana

Čokolada

  • 100 gramov kakavovega masla
  • 50 gramov kakava v prahu
  • 2 čž pomarančne lupinice
  • vanilija

 Nadev

  • 50 g pistacij

Priprava

Za osnovo pripravimo 100 gramov mandljeve moke in jo rahlo premešamo z banano in dateljni.

Vmes na rahlem ognju stopimo kakavovo maslo, dodamo kakav, lecitin, mesquite (lahko ga nadomestimo z agavinim nektarjem), pomarančno lupinico, vanilijo in dobro premešamo. Še toplo in tekočo čokoladno zmes prilijemo k ostali masi in mešamo v mešalniku do gladkega.

Ko se masa zgosti dodamo cele oluščene pistacije in z rokami pregnetemo. Na tej točki lahko dodamo tudi kakšno suho sadje ali karkoli imamo pri roki.

Oblikujemo v kolač (ali po želji), za pol ure odložimo v hladilnik in postrežemo.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi