Čoko arašidove ploščice
Sestavine
OSNOVA
- 300 g mandljev
- 200 g datljev
- 6 zvrhanih žlic arašidovega masla
- 50 g zdrobljenih kakavovih zrn
ČOKOLADNI PRELIV
- 150 g kakavovega masla
- 100 g kakava v prahu
- 4 jž agavinega nektarja
Priprava
Mandlje, ki smo jih predhodno namakali, zmeljemo v moko in odstavimo. Ločeno do gladkega zmešamo arašidovo maslo (nesoljeno) in datlje. V kolikor so datlji preveč suhi jih za nekaj časa namočimo. Pri mešanju arašidovega masla in datljev pa lahko dodamo tudi vodo v kateri so se namakali datlji.
Arašidovo maslo lahko pripravimo sami, ali pa ga kupimo. Če ga pripravimo doma uporabimo nesoljene arašide, ki jih v mešalniku mešamo do gladkega.
Mešanici datljev in arašidovega masla dodamo zdrobljena kakavova zrna in vmešamo še mandljevo moko. Dobro premešamo.
Osnovo za ploščice razporedimo v pravokotno obliko (lahko uporabimo model z odstranljivim dnom) in jo čvrsto stisnemo. Za krajši čas postavimo v zamrzovalnik, razrežemo na poljubno velike ploščice in jih oblijemo s čokolado.
Čokoladni preliv pripravimo tako, da na rahlem ognju stopimo kakavovo maslo, vmešamo kakav v prahu in agavin nektar.
Ploščice hranimo v hladilniku.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa