Kaj početi z zrelimi bananami?

Razvajanje brbončic s sladkimi bananami

Verjetno se vam je že kdaj zgodilo, da ste nakupili preveč banan in jih niste uspeli »pravočasno« pojesti. Ponujamo vam vrsto razlogov, zakaj so preveč zrele banane odlična izbira za sladkanje in kako jih uporabiti v slastnih receptih.

Bananine palačinke za odličen začetek vikenda

V maso za palačinke primešajte pretlačeno banano. Pečene bananine palačinke prelijte z javorjevim sirupom in sobotni zajtrk ob dišeči kavi in jutranjim časopisom v prijetni družbi je pripravljen. Poskusi tudi fantastične bananine palačinke z nutello.

Palačinke

Ovsena kaša z bananami za odličen začetek dneva

V segreto mleko dodajte narezane banane in počakajte, da se zmehčajo, nato dodajte ovsene kosmiče. Imeli boste občutek, da jeste banane s karamelo, zato ovsene kaše ni potrebno dodatno sladkati. Pa lep začetek delovnega dne!

Ovsena kaša

Bananin čips kot odličen prigrizek

Na tanke rezine narežite banane in jih položite v pekač. Pecite oziroma sušite jih v pečici ogreti na 115°C, dokler ne postanejo lepo hrustljave. Ob takšnem čipsu ne boste imeli slabe vesti in tudi otroci jih bodo veseli.

Bananine sladoledne lučke za obujanje morskih spominov

Čeprav so topli poletni dnevi že mimo, se nam tudi ob sončnem jesenskem dnevu v misli prikradejo slastne sladoledne lučke. Kot alternativo si tokrat privoščite bananino sladoledno lučko. Polovico banane nataknite na palčko za lučke in jo potopite v stopljeno čokolado, kokosove kosmiče ali nasekljane oreške ter jo ohladite v zamrzovalniku. Odlična sladica, ki vas bo popeljala v poletne dni, ko ste se brezskrbno sprehajali ob obali.

Bananine lučke

 

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi