Čoko-čokolada

Sestavine

Za veliiiko presno čokolado z indijskimi oreščki potrebuješ:

  • skodelico kakavovega masla
  • skodelico kakava v prahu
  • skodelico zdrobljenih indijskih oreščkov
  • 1/3 skodelice agavinega sirupa
  • čž cimeta
  • čž mletega ingverja
  • čž muškatnega oreščka

Priprava

Kakavovo maslo najprej stopiš v rahlo segretem loncu, vanj postopoma dodajaj kakav v prahu in ves čas mešaj. Indijske oreščke zmelji v manjše koščke in jih skupaj z ostalimi sestavinami zamešaj v čokolado.

Še nekoliko tekočo čokolado lahko prelij v model, ali preprosto na pladenj prekrit s peki papirjem. Za slabe pol ure postavi v zamrzovalnik (ali malce dlje v hladilnik), razreži ali nalomi na poljubno velike koščke in … no, vsaj potrudi se NE pojesti vsega hkrati.

Dober tek!

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi