Čoko-čokolada
Sestavine
Za veliiiko presno čokolado z indijskimi oreščki potrebuješ:
- skodelico kakavovega masla
- skodelico kakava v prahu
- skodelico zdrobljenih indijskih oreščkov
- 1/3 skodelice agavinega sirupa
- čž cimeta
- čž mletega ingverja
- čž muškatnega oreščka
Priprava
Kakavovo maslo najprej stopiš v rahlo segretem loncu, vanj postopoma dodajaj kakav v prahu in ves čas mešaj. Indijske oreščke zmelji v manjše koščke in jih skupaj z ostalimi sestavinami zamešaj v čokolado.
Še nekoliko tekočo čokolado lahko prelij v model, ali preprosto na pladenj prekrit s peki papirjem. Za slabe pol ure postavi v zamrzovalnik (ali malce dlje v hladilnik), razreži ali nalomi na poljubno velike koščke in … no, vsaj potrudi se NE pojesti vsega hkrati.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa