Jurčkovi hlebčki s tahinijem
Sestavine
- 150 g jurčkov
- 120 g sončničnih semen
- 80 g mandljev
- 50 g suhih paradižnikov
- 1/2 rdeče čebule
- 3 jž lanenih semen
- 2 jž hladno stiskanega olivnega olja
- strok česna
- pest peteršilja
- sol po okusu
Priprava
Jurčke očistimo in jih nasekljamo na drobne koščke. Ločeno nasekljamo tudi peteršilj. V mešalniku dobro premešamo vse ostale sestavine. Dobljeno maso skupaj z jurčki in peteršiljem pregnetemo in na papirju za peko oblikujemo približno 1,5 cm visoke in 3 cm široke hlebčke.
Jurčkove hlebčke postavimo za 6-8 ur v dehidrator ali za nekoliko krajši čas v pečico, nastavljeno na najnižjo temperaturo s priprtimi vratci.
Tahini pripravimo tako, da v mešalniku do finega zmeljemo 50 g sezamovih semen in 5 jušnih žlic olivnega olja. Za lažje mešanje lahko po potrebi dodamo več olja.
Dober tek!