Limonina matcha torta z makom in pistacijo

Presne torte so tako zelo enostavne za pripravo. Vse kar potrebuješ za tole limonino-matcha poslastico je nekaj sestavin in slabo uro časa. Dobra volja bo pa prišla kar sama po sebi.

Sestavine za torto premera 20 cm:

Za osnovo:

  • 100 g mletih mandljev
  • 50 g datljev
  • 2 žlici maka
  • žlica javorjevega sirupa
  • dve žlici stopljenega kokosovega olja
  • ščep ali dva soli (ideja je, da se sol malenkost okusi pri končani torti)

Za limonin nadev:

  • 150 g namočenih indijskih oreščkov (namoči za vsaj pol ure)
  • 4 žlice stopljenega kokosovega olja
  • sok ene limone
  • žlička limonine lupinice
  • 5 žlic javorjevega sirupa
  • pol žličke vanilije (lahko tudi ekstrakt)
  • 5 žlic maka
  • voda po potrebi

Za matcha nadev:

  • 100 g pistacij
  • 50 g namočenih indijskih oreščkov
  • 5 žlic stopljenega kokosovega olja
  • žlička matche v prahu
  • 3 žlice javorjevega sirupa

Priprava:

  1. najprej v mešalniku dobro zmešaj mlete mandlje, datlje, javorjev sirup, sol in kokosovo olje
  2. nato dodaj še mak in premešaj
  3. maso za nadev razporedi v pekač premera 20 cm, prekrit s papirjem za peko
  4. s prsti ali žlico nekoliko potisni maso, da se oblijuje tortna osnova in vse skupaj odstavi v hladilnik
  5. za limonin nadev premešaj vse sestavine razen maka v blenderju
  6. na ročno vmešaj mak, limonin nadev prelij po torti in postavi v zamrzovalnik
  7. vmes pripravi še matcha nadev tako, da ponovno zmešaš vse sestavine do gladkega v blednerju
  8. ko se limonina plast dovolj ohladi jo prelij še z matcha nadevom in ponovno ohladi
  9. torto pred serviranjem okrasi še z grobo nasekljanimi pistacijami

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi