Kremna korenčkova torta
Sestavine
OSNOVA
- 300 g datljev
- 250 g korenja
- 150 g mandljev
- 4 jž limoninega soka
- 2 čž cimeta v prahu
NADEV
- 300 g indijskih oreščkov
- 300 g jabolk (priporočljivo Granny Smith)
- sok polovice limone
- 5 jž kokosovega olja
- 4 jž agavinega sirupa
- jž limonine lupinice
Priprava
1. Za osnovo datlje, korenje in mandlje premešamo v mešalniku. Delo si lahko olajšamo tako, da mandlje predhodno ločeno zmeljemo v moko, datlje narežemo na manjše koščke in korenje grobo nasekljamo. Dodamo limonin sok in cimet ter dobro premešamo.
2. Odstavimo polovico mase za osnovo in jo razporedimo po dnu tortnega modela (v receptu je uporabljen model premera 20 cm).
3. Za nadev v mešalniku do gladkega premešamo indijske oreščke, ki smo jih namakali nekaj ur ali čez noč, olupljena jabolka, kokosovo olje, limonin sok, agavin sirup in limonino lupinico.
4. Polovico nadeva razporedimo po osnovi in postavimo v zamrzovalnik za nekaj časa, da se masa strdi toliko, da lahko na vrh dodamo še eno plast korenčkove osnove in na koncu zaključimo z drugo plastjo nadeva.
5. Torto posipamo z mešanico cimeta in kardamoma ter postavimo v hladilnik čez noč.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa