Z zajtrkom vsak dan v drugi državi

Bi se vsako jutro želeli zbuditi v drugi državi sveta in poskusiti njihov tradicionalen zajtrk? No, takšen zajtrk si sedaj lahko pričarate kar v objemu domače kuhinje. Značilni okusi vas bodo popeljali v tisto deželo, kjer ste si vedno želeli opazovati sončni vzhod.

Če si želite hiter in enostaven zajtrk ob skodelici dobre kave in sladkim pecivom, potem se boste zagotovo želeli prebuditi v Italiji, Franciji ali Španiji.

Italija

V Italiji si privoščite odličen »cappuccino« in svež »brioche«; v Franciji bo že zjutraj zadišalo po sladkem, zato je »croissant« prava izbira za začetek dneva ; v Španiji pa zjutraj posezite po “Chocolate con churros”, gre za čudovite ocvrtke z vročo čokolado, ki vas bodo očarali že zjutraj, ko boste pristali na letališču.

Zajtrk kava

Si želite še naprej zajtrkovati po svetu? Pridružite se nam na jutranjem kulinaričnem popotovanju!

Finska

Finska: Skodelica ovsene kaše, imenovana »puuro«, z mlekom in svežimi ali zamrznjenimi jagodami s kančkom masla in »poleteli« boste na tipični finski zajtrk.

Turčija

Turčija: Sir, maslo, olive, jajčka, paradižnik, kumare, džem, med in kajmak so glavni spremljevalci tradicionalnega turškega zajtrka. Obložena miza že navsezgodaj, kajne? Seveda, vse skupaj v spremstvu turškega čaja.

Japonska

Japonska: Si želite popolnoma novo izkušnjo? Japonski zajtrk je sestavljen iz juhe, skodelice riža, zelenjave in rib. Sobota je zagotovo pravi dan za pripravo njihovega tradicionalnega zajtrka, saj vam v ni bilo potrebno nastaviti budilke. Po prihodu iz ribarnice se boste lahko razvajali vse do opoldneva.

Izrael

Izrael: Na nedeljsko jutro si privoščite njihov tradicionalni zajtrk »shakshuka« (recept). Gre za jed s paradižniki in poširanimi jajci, ki jo pripravimo v ponvi. Takšen zajtrk se bo zagotovo prelevil v kosilo.

Kuba

Kuba: Delovni dan boste pričeli z enostavnim zajtrkom s sladko kavo, mlekom in ščepcem soli v spremstvu maslenega popečenega kruha »tostada«. Narežite ga na koščke in ga pomakajte v kavo. Pripravita si zajtrk s pridihom Kube in se še pred odhodom v službo zavrtita v ritmih salse!

In kje boste vi zajtrkovali jutri?

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi