Hrustljava jabolčna pita

Sestavine

OSNOVA

  • 150 g indijskih oreščkov
  • 150 g kokosove moke
  • 100 g datljev
  • 3 jž kokosovega olja

NADEV

  • 3 jabolka
  • 200 g datljev
  • sok polovice limone
  • čž cimeta v prahu
  • čž muškatnega oreščka

Priprava

V mešalniku dobro premešamo indijske oreščke, kokosovo moko, datlje in kokosovo olje. Dobiti želimo enakomerno zmes v velikosti drobtin. Razporedimo po tortnem modelu, ali modelu za pite in izoblikujemo tudi rob. Količine sestavin zadoščajo za model premera 24 cm. Odstavimo v hladilnik in pripravimo nadev.

Za nadev najprej v mešalniku premešamo dve jabolki (eno prihranimo za kasneje), datlje, limonin sok in začimbe. Jabolko, ki je ostalo narežemo na koščke in ročno vmešamo v kašo. Vse skupaj enakomerno razporedimo prek osnove in po želji še posipamo z drobljenimi mandlji.

Pito za nekaj ur postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik, da se testo strdi in postrežemo 🙂 Hranimo v hladilniku.

Dober tek!

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi