Dvojni čokoladni browniji

Sestavine

OSNOVA

  • 200 g mandljev
  • 200 g datljev
  • 70 g orehov
  • 50 g kakava v prahu
  • 1 čz vanilije v prahu
  • 1/2 čž soli
  • 3-5 jž vode

ČOKOLADA

  • 120 g kokosovega masla
  • 50 g kakava v prahu
  • 6 jž kokosovega olja
  • 1 dcl agavinega sirupa
  • 1 čž vanilije v prahu

Priprava

Mandlje in datlje dobro premešamo v mešalniku. Dodamo kakav, vodo, vanilijo in sol in ponovno premešamo. Orehe ločeno zdrobimo na manjše koščke in ročno vmešamo k preostali masi. Osnovo razporedimo po kvadratnem modelu za peko, uporabimo lahko tudi tortni model.

Za čokolado najprej pripravimo kokosovo maslo. Tega dobimo tako, da v mešalniku nekaj minut mešamo 120 g kokosove moke, kateri dodamo žlico kokovega olja. Mešamo dokler se zmes nekoliko ne utekočini. Odstavimo in dodamo še 6 žlic kokosovega olja, kakav, agavo in vanilijo. Dobro premešamo.

Čokolada ima lahko zaradi večje količine kokosa po njem izrazit okus. V kolikor se želimo temu izogniti uprabimo kokosovo olje brez okusa.

Čokolado enakomerno prelijemo čez osnovo in postavimo v hladilnik čez noč. Narežemo in postrežemo.

Dober tek!

Partner Presno.si in SKETA.si ja družba Mercator.

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

Morda ti bo všeč tudi:

Mnenja

mnenj