Bananina torta z arašidi

Osnova

  • 150 g mandljev
  • 50 g indijskih oreščkov
  • 150 g datljev
  • 2 jž kokosovega olja
  • 1 jž kakava v prahu

Nadev

  • 3 banane
  • 150 g arašidov
  • 1 dcl kokosovega olja
  • 1 dcl vode

Priprava

Mandlje, indijske oreščke in datlje dobro premešamo v mešalniku. Dodamo stopljeno kokosovo olje in kakav, premešamo in razporedimo po tortnem modelu (premera 26 cm ali manj).

Za nadev najprej do gladkega zmeljemo arašide, za lažje mešanje dodamo nekaj vode. Dodamo banane in kokosovo olje, vse skupaj premešamo in razporedimo po tortni osnovi. Torto postavimo za nekaj ur v hladilnik. Preden postrežemo še posipamo s kakavom in okrasimo s svežimi bananami.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi