Lahka lešnikova torta

Neverjetno lahkotna lešnikova torta. Skupaj s čokoladno osnovo te popelje v pravo eksplozijo okusov. Agar agar lahko nadomestiš tudi z želatino.

Sestavine

OSNOVA

NADEV

Lahka lešnikova torta

Priprava

  • za osnovo sprva zmelji mandlje v mešalniku na drobno
  • dodaj datlje, kakav v prahu in sol in dobro premešaj
  • enakomerno razporedi po tortnem modelu (v receptu uporabljen model premera 20 cm)
  • za nadev v blenderju do gladkega premešaj kokosovo mleko, lešnike, sladilo in vanilijo
  • pripravi agar agar (lahko uporabiš želatino, če te ne moti, da je živalskega izvora) tako, da v 1 dl hladne vode vmešaš dve žlici agarja, mešaš do vretja in priliješ k osnovi v blender
  • še enkrat premešaj in prelij čez osnovo
  • postavi v hladilnik za vsaj pol ure
  • po želji okrasi z drobljenimi kakavovimi zrni

Dober tek!

Lahka lešnikova torta

Partnerja Presno.si in SKETA.si sta družbi Gorenje in Mercator.

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

Morda ti bo všeč tudi:

Mnenja

mnenj