Lahkotna lešnikova torta

Neverjetno lahkotna lešnikova torta. Skupaj s čokoladno osnovo te popelje v pravo eksplozijo okusov. Agar agar lahko nadomestiš tudi z želatino.

Sestavine

OSNOVA

NADEV

Lahka lešnikova torta

Priprava

  • za osnovo sprva zmelji mandlje v mešalniku na drobno
  • dodaj datlje, kakav v prahu in sol in dobro premešaj
  • enakomerno razporedi po tortnem modelu (v receptu uporabljen model premera 20 cm)
  • za nadev v blenderju do gladkega premešaj kokosovo mleko, lešnike, sladilo in vanilijo
  • pripravi agar agar (lahko uporabiš želatino, če te ne moti, da je živalskega izvora) tako, da v 1 dl hladne vode vmešaš dve žlici agarja, mešaš do vretja in priliješ k osnovi v blender
  • še enkrat premešaj in prelij čez osnovo
  • postavi v hladilnik za vsaj pol ure
  • po želji okrasi z drobljenimi kakavovimi zrni

Dober tek!

Lahka lešnikova torta

Partnerja Presno.si in SKETA.si sta družbi Gorenje in Mercator.

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi