Čoko metina torta
Sestavine
OSNOVA
- 200 g indijskih oreščkov
- 50 g kakavovega masla
- 5 jž kakava
- ščepec soli
METIN NADEV
- 200 g indijskih oreščkov
- 200 g kokosove moke
- 4 jž kokosovega olja
- 2 dl vode
- 4 jž agavinega sirupa
- 40 g (dve pesti) sveže mete
- 1 čž spiruline v prahu
- 1 čž vanilije v prahu
- drobljena kakavova zrna za okras
Priprava
Osnovo pripravimo tako, da indijske oreščke sprva zmenjemo v fino moko. Dodamo stopljeno kakavovo maslo (uporabimo lahko tudi kokosovo), kakav in sol. Dobro premešamo in razporedimo po tortnem modelu. Količine v receptu so prilagojene modelu premera 20 cm.
Indijske oreščke za nadev predhodno namakamo nekaj ur. V mešalniku jih dobro premešamo skupaj s kokosovo moko, kokosovim oljem, listi sveže mete, vodo, agavinim sirupom (uporabimo lahko tudi stevio ali druga sladila) in vanilijo. Za bolj intenzivno zeleno barvo dodamo čajno žličko spiruline v prahu. Namesto spiruline lahko uporabimo tudi špinačo, blitvo, ali matcha čaj.
Okrasimo z drobljenim kakavom in postavimo v hladilnik za nekaj ur.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa