Kako kupiti poceni lubenico?

Ste ljubitelj lubenic? Je 15 kg lubenice na teden vaš potrebni minimum, sicer se začnete tresti? Potem je ta nasvet ravno pravi za vas! Ker sva tudi midva takšne vrste težkokategornika in nama je po treh dneh zmanjkalo slabih 15 kg težke lubenice, sva včeraj le s tem namenom odšla v trgovino po novo zalogo.

Pri izbiri lubenice sem kot majhen otrok, pravilo je preprosto – hočem največjo – večja je, boljša je! Za izbiranje si vzamem čas in postojim pred zabojnikom z lubenicami kolikor dolgo je pač potrebno. Pri tem ne posvečam toliko pozornosti testiranju zrelosti lubenice po že večkrat slišanih treh kriterijih: trkanje po lubenici, zavitost repka ter velikost in oblika spodnjega, rumenega dela.

Ko nesem lubenico k prodajalcu sadja, kateri mi jo stehta, to naredim s širokim nasmeškom na ustih, kljub temu, da se borim z njeno težo. Na pult jo odložim z zadovoljnim izrazom na obrazu, kakršnega vidite tudi pri otrocih, ki vam prinesejo kakšen svoj izdelek in čakajo da jih pohvalite. Tako se tudi jaz počutim, kot da bi čakala pohvalo prodajalca, ker sem mu čisto sama prinesla takooo veliko lubenico.

Zdi se mi, da so lubenice iz tedna v teden večje, in vsak teden se potrudiva, da kupiva težjo, kar nama je do sedaj še vedno uspelo. Ampak začelo se je pojavljati vprašanje, kje je meja, vedno ne more biti večja in težja.

Včeraj pa sem ugotovila, kje so si zgornjo mejo zastavili v Sparu. Njihova tehtnica za sadje in zelenjavo namreč zazna oz. stehta max. 15 kg. Lubenica, katero sva izbrala, pa je imela (kot sva ugotovila doma s tehtanjem) 16 kg. Prodajalec je to opazil in nama prijazno zaračunal “le” možnih 15 kg, za preostalo kilo pa sva, kot kaže, dobila količinski popust.

Odšla sva le še na blagajno, vendar ne na tisto samopostrežno, saj bi zaznala, da teža ne ustreza ceni. Z mislijo na to, kako sva jih nategnila (če sem malo nesramna, hehe), sva plačala lubenico na klasični blagajni in s plenom hitro odšla domov.

Zdaj, ko poznate mojo skrivnost kako privarčevati 0,50 EUR, upam le, da bo naslednjič ostala še kakšna velika lubenica tudi zame. 😀

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi