Essenski kruh

Pripravili smo dve različici kruha, z rozinami in čebulo. Za en pladenj kruhkov potrebujemo:

Sestavine

  • 250 g ekološko pridelane pšenice
  • 250 g ekološko pridelane pire
  • skodelico rozin (ali dve čebuli)

Priprava

Piro in pšenico dobro operemo in jo namakamo čez noč, nakar jo pustimo kaliti en dan v temnem prostoru. Kaljeno piro in pšenico damo v mešalnik skupaj z rozinami, čebulo, ali drugo poljubno sestavino in mešamo, dokler ne dobimo goste zmesi.

Kruhu bi lahko dodali recimo tudi suhe paradižnike, dateljne, orehe … pustimo domišljiji prosto pot.

Dobljeno zmes oblikujemo v centimeter debelo plast in razrežemo na poljubno velike kose. Vse skupaj postavimo v dehidrator za 16-18 ur.

Kruh lahko dlje časa hranimo v hladilniku in se odlično obnese kot popoldanski prigrizek.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi