Slivova torta

Osnova

  • 1 skodelica mandljev
  • 1 skodelica dateljnov

Mandlje in dateljne premešamo v mešalniku z S-rezilom in maso oblikujemo v kvadrat velikosti 20×20 cm ali krog premera 22 cm.

Krema

  • 4 skodelice zmrznjenih sliv
  • 3 skodelice indijskih oreščkov
  • 1 skodelica dateljnov
  • 1 čž vanilije
  • 1 čž cimeta
  • 1 čž kardamoma

Inidjske oreščke namočimo za šest ur, odcedimo in skupaj s preostalimi sestavinami premešamo v blenderju do gladkega.

Glazura

  • 1 skodelica zmrznjenih sliv
  • 2 dateljna

Sestavine premešamo s paličnim mešalnikom.

Priprava

Na osnovo razmažemo kremo, po vrhu pa še glazuro.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi