Rožičeva raffaello pita

Sestavine

OSNOVA

  • 150 g datljev
  • 100 g orehov
  • 50 g mandljev
  • 50 g rožičeve moke
  • 1 čž vanilije v prahu
  • ščepec soli

NADEV

  • 100 g kokosove moke (kosmiči)
  • 150 g indijskih oreščkov
  • 4 jž kokosovega olja
  • 6 jž agavinega sirupa
  • 1 dl vode
  • 1 čž vanilije v prahu

Priprava

Orehe in mandlje sprva zmelji v moko. Dodaj datlje, rožičevo moko, vanilijo in sol. Dobro premešaj v mešalniku in razporedi po tortnem modelu (v receptu je uporabljen model s premerom 20 cm). Ob robovih modela oblikuj za dva prsta visok rob.

Nadev pripraviš tako, da sprva indijske oreščke zmelješ v moko, dodaš kokosovo moko, stopljeno kokosovo olje, agavin sirup, vodo in vanilijo. Premešaš v mešalniku in razporediš po osnovi.

Postavi v hladilnik za vsaj eno uro. Ko se strdi okrasi še s celimi mandlji.

Dober tek!

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi