Kokosove rezine

Kokosove rezine

Osnova: Priprava Mandlje in dateljne premešamo v mešalniku z S rezilom in maso oblikujemo v kvadrat velikosti 20×20 cm in…

Kviki čoko-ananasov posladek

Kviki čoko-ananasov posladek

Potrebujemo: Ananas  olupimo, očistimo in prerežemo na polovico. Makadamije nekoliko zmeljemo v mešalniku (ne preveč). Čokolado pripravimo tako, da kokosovo…

Korenčkova torta

Korenčkova torta

Za pripravo osnove potrebujemo: Indijske oreščke in korenček drobno zmeljemo v mešalniku in odstavimo v ločeno posodo. Rozine, fige, dateljne…

Kumkvat s čokolado

Kumkvat s čokolado

Sestavine Priprava Kumkvat operemo, razpolovimo po dolžini in odstranimo pulpo. Kokosovo maščobo raztopimo na rahlem ognju, dodamo kakav, mesquite, agavo,…

Presna pohorska omleta

Presna pohorska omleta

Za šest slastnih omlet potrebujemo: Testo Nadev Priprava Testo pripravimo tako, da v mešalniku dobro premešamo vse sestavine, razmažemo na…

Čokoladni prigrizki

Čokoladni prigrizki

Za pladenj čokoladnih prigrizkov potrebujemo: Sestavine: Priprava: Mandlje za nekaj ur namočimo, nato jih skupaj z ostalimi sestavinami premešamo v…

Marcipanove G-točke

Marcipanove G-točke

Za marcipan potrebujemo: Mandlje po želji namakamo štiri ure, jih olupimo (tukaj pride namakanje prav) in zmeljemo na drobno. Skupaj…

After Eight

After Eight

Za srednje velik pladenj presnih čokoladic After Eight potrebujemo: Čokolada Metin nadev Priprava Kokosovo olje raztopimo pri zmerni temperaturi (pazimo,…

Čoko-čokolada

Čoko-čokolada

Sestavine Za veliiiko presno čokolado z indijskimi oreščki potrebuješ: Priprava Kakavovo maslo najprej stopiš v rahlo segretem loncu, vanj postopoma…

Figov puding

Figov puding

Količine zadoščajo za 4-5 porcij. Suhe fige, dateljne in indijske oreščke namočimo in pustimo stati kakšno uro. Oreščke najbolje čez…

Čokoladni piškoti s figami

Čokoladni piškoti s figami

Sestavine za cca. 20 piškotov: Vse sestavine  dobro premešamo v mešalniku. Naredimo krogljice in jih nato sploščimo, da dobijo obliko…

“Prekmurska” gibanica

“Prekmurska” gibanica

Testo Dateljne namočimo v vodi za pol ure, odcedimo in zmešamo skupaj z mandlji, da dobimo gladko maso. Makov nadev…