Limonini kolački

Sestavine

OSNOVA

  • 150 g datljev
  • 75 g mandljev
  • 75 g indijskih oreščkov
  • limonina lupina (ena cela limona)

KREMA

  • 200 g indijskih oreščkov
  • 5 jž agave
  • 1 dl vode
  • 3 jž kokosovega olja (stopljenega)
  • 3 jž kakavovega olja (stopljenega)
  • 2 jž vanilije v prahu
  • ščepec soli

Priprava

Osnovo pripravi tako, da v mešalniku sprva zmelješ mandlje in indijske oreščke v moko. Dodaj limonino lupino, datlje in ponovno dobro premešaj. Razporedi v modele za muffine in postavi v hladilnik (količine zadoščajo za približno štiri kolačke).

Indijske oreščke, ki jih uporabiš za kremo lahko predhodno namakaš nekaj ur. V blenderju sprva do gladkega premešaj vse sestavine, na koncu dodaj še stopljeno kokosovo in kakavovo olje. Namesto kakavovega lahko uporabiš tudi samo kokosovo olje.

Pripravljeno kremo postavi v hladilnik za približno eno uro. Masa se mora strditi toliko, da krema ohrani obliko, ko jo dodaš na osnovo za kolačke.

Kremo dodaj v vrečko za dekoriranje in z njo okrasi kolačke.

Hrani v hladilniku.

Dober tek!

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi