Čokolada z orehi in goji jagodami

Sestavine

ČOKOLADA

  • 100 g kakavovega masla
  • 100 g kakava v prahu
  • 8 jž agavinega sirupa (oziroma po okusu)
  • čž vanilije v prahu
  • 1/2 čž soli

DODATKI

  • pest goji jagod
  • pest orehov



Priprava

Kakavovo maslo stopimo pri nizki temperaturi, vmešamo kakav v prahu, agavo, vanilijo in sol. Skrbno premešamo z metlico, da se znebimo morebitnih grudic.

Stopljeno čokolado polijemo na peki papir in razmažemo na tanko v poljubno obliko. Posipamo z orehi in goji jagodami.

Čokolado ohlajamo počasi, uporabimo lahko hladilnik, zamrzovalniku pa se raje izognimo. Ko se v celoti strdi jo enostavno prelomimo na poljubno velike koščke.

Veliko zabave in dober tek!

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

Morda ti bo všeč tudi:

Mnenja

mnenj