Čokolada z orehi in goji jagodami

Sestavine

ČOKOLADA

  • 100 g kakavovega masla
  • 100 g kakava v prahu
  • 8 jž agavinega sirupa (oziroma po okusu)
  • čž vanilije v prahu
  • 1/2 čž soli

DODATKI

  • pest goji jagod
  • pest orehov

Priprava

Kakavovo maslo stopimo pri nizki temperaturi, vmešamo kakav v prahu, agavo, vanilijo in sol. Skrbno premešamo z metlico, da se znebimo morebitnih grudic.

Stopljeno čokolado polijemo na peki papir in razmažemo na tanko v poljubno obliko. Posipamo z orehi in goji jagodami.

Čokolado ohlajamo počasi, uporabimo lahko hladilnik, zamrzovalniku pa se raje izognimo. Ko se v celoti strdi jo enostavno prelomimo na poljubno velike koščke.

Veliko zabave in dober tek!

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi