Bananina pita s čokolado
Sestavine
OSNOVA
- 150 g mandljev
- 50 g ovsenih kosmičev
- 6 jž agave
- 4 jž stopljenega kokosovega olja
- rum (ali aroma)
ČOKOLADA
- 50 g kakava v prahu
- 10 jž stopljenega kokosovega olja
- 1 jž agave
BANANIN NADEV
- 100 g indijskih oreščkov
- 2 banani
- 3 jž stopljenega kokosovega olja
- 1 jž limoninega soka
Priprava
Sprva zmelji mandlje in ovsene kosmiče v fino moko, dodaj agavo, kokosovo olje in rum. Dobro premešaj. Razporedi v model za pite ali pekač za torte in oblikuj cca. 3 cm visok rob (v receptu uporabljen model premera 20 cm). Postavi v hladilnik in se loti priprave čokolade.
Čokoladno plast pripravi tako, da stopljenemu kokosovemu olju vmešaš kakav v prahu in agavo. Z metlico premešaj in enakomerno prelij po osnovi. Postavi v hladilnik za toliko časa, da se čokolada strdi.
Za bananin nadev v mešalniku najprej premešaj indijske oreščke v moko, dodaj kokosovo olje, limonin sok in na koščke narezani banani. Dobro premešaj in razporedi prek čokoladne plasti.
Pito postavi v hladilnik za dobro uro, da se nekoliko strdi. Pri pripravi sem uporabil blender Optimum 9400.
Hrani na hladnem.
Dober tek!
Recept je zate pripravil Sašo Šketa
Morda ti bo všeč tudi:
- Figova pita s temno čokolado
- Višnjeva torta s čokolado
- Cheesecake s čokolado
- Malinove sladoledne lučke s čokolado
- Kumkvat s čokolado