Essenski kruh
Pripravili smo dve različici kruha, z rozinami in čebulo. Za en pladenj kruhkov potrebujemo:
Sestavine
- 250 g ekološko pridelane pšenice
- 250 g ekološko pridelane pire
- skodelico rozin (ali dve čebuli)
Priprava
Piro in pšenico dobro operemo in jo namakamo čez noč, nakar jo pustimo kaliti en dan v temnem prostoru. Kaljeno piro in pšenico damo v mešalnik skupaj z rozinami, čebulo, ali drugo poljubno sestavino in mešamo, dokler ne dobimo goste zmesi.
Kruhu bi lahko dodali recimo tudi suhe paradižnike, dateljne, orehe … pustimo domišljiji prosto pot.
Dobljeno zmes oblikujemo v centimeter debelo plast in razrežemo na poljubno velike kose. Vse skupaj postavimo v dehidrator za 16-18 ur.
Kruh lahko dlje časa hranimo v hladilniku in se odlično obnese kot popoldanski prigrizek.
Dober tek!
Morda ti bo všeč tudi:
- Poletje na krožniku
- Presni sataraš
- Pizza krekerji
- Melancani z gvakamole omako
- Čas za sušenje paradižnikov