Se vam zdijo diskoteke v vašem mestu preveč običajne in raje iščete nekaj edinstvenega? Ali pa želite na počitnicah obiskati poseben klub? Po svetu je veliko edinstvenih nočnih klubov, ki jih morda še niste videli, mi pa smo za vas pripravili 10 najboljših klubov, na katere morate biti pozorni na svojih počitnicah.

1. Privilegij

Privilege je največji klub na svetu in je vpisan v Guinnessovo knjigo rekordov. Klub na Ibizi je svetovno znan in sprejme 10.000 ljudi. Privilege je ogromna stavba z odri, bari, lounge vrtom, trgovino s spominki in celo velikim bazenom, v katerem lahko med zabavo plavate. V preteklosti je bil klub znan tudi po seksualnih predstavah, ki pa so od leta 1998 prepovedane. Tam pogosto nastopajo tudi znani umetniki, kot sta Armin van Buuren in Tiësto.

V tem baru boste našli tudi številne spremljevalke in prostitutke, ki iščejo stranke.

2. halikarnas

Se hitro segrejete in se ne želite potiti v diskotekah? Potem je Halikarnas v Bodrumu v Turčiji pravi kraj za vas. Je največji klub na prostem v Evropi. Klub ima več prostorov na prostem, kjer se lahko vso noč zabavate ob odličnih predstavah in znanih izvajalcih. Uživajte v spektakularnih laserskih predstavah ali se sprostite v ambientalnih salonih. V vsakem primeru je vedno zabava in dobro je biti na prostem.

3. majhen zvok

Najmanjši klub na svetu je bil odprt v Londonu leta 1998. V klubu je prostora za 14 oseb (vključno z DJ-jem). Klub se je leta 2000 z 2 m² velikim plesiščem vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov. Klub je kompakten in potuje po vsem svetu, da bi zabaval ljudi. Varnostna kontrola humorno (a tudi resno) preveri, ali lahko vstopite. Na festivalu ali polnem trgu je klub opazen in veliko ljudi želi vstopiti vanj, da bi izkusili, kako je žurati v majhnem prostoru.

4. Klub Akvarij

Klub Aquarium je edini klub v Londonu, ki ima bazen in masažno kad. Sprostite se ob koktajlu v vodi ali se sprostite na plesišču. Občasno so organizirane tudi druge dejavnosti, kot so koncerti in modne revije. V njem se lahko zbere približno 500 ljudi, zabava pa je zagotovljena.

5 Guacara Taina (Jama)

Ta klub v Dominikanski republiki ima ustrezno ime. Klub se nahaja v pravi jami. Ko se spustite 60 metrov pod zemeljsko površino, vstopite na plesišče, kjer se lahko zabava približno 3.000 ljudi. V klubu vlada starodavno vzdušje, ki je primerno za več milijonov let staro jamo. Vendar zaradi tega ni nič manj zabavno. Uživajte v predstavah v živo ali zaplešite v akustični sobi.

6 Chlösterli

Švicarski klub Chlösterli je podnevi restavracija in bar, ponoči pa se spremeni v diskoteko. V švicarskih gorah lahko uživate v rock glasbi. Klub ima osvetljen pod kot v filmu "Vročica sobotne noči". Poleg tega Chlösterli ponuja čudovit razgled na gorske vrhove.

7 Batofar

Ste si vedno želeli vkrcati na ladjo? Lahko v restavraciji Le Batofar v Parizu. Na tej ladji, zasidrani na Seni, se odvija najboljša elektronska glasba v Parizu. Če imaš noge, lahko ostaneš na plesišču vso noč. Na terasi lahko popijete pijačo in se sprostite. Na ladji za zabavo pogosto gostujejo vrhunski didžeji v stilih techno, trance in house.

8 La Fira

Ta španski nočni klub v Barceloni je mešanica diskoteke in lunaparka, zato je za številne obiskovalce zelo privlačen. Jejte in pijte na starih sejemskih stojnicah ali obiščite "hišo zabave". Seveda lahko plešete ob španski glasbi.

9. skye

Želite se opiti? Nato obiščite nočni klub Skye v São Paulu v Braziliji. Klub (z bazenom) se nahaja na strehi hotela. Skye je bolj za tiste, ki želijo uživati v čudovitem osvetljenem pogledu na São Paulo in se v miru kopati.

10 Klub Cocoon

Ko pomislite na Frankfurt v Nemčiji, ne pomislite takoj na nočno življenje. V tem mestu je tudi klub Cocoon, ki ga je ustanovil Sven Väth, slavni nemški didžej. V klubu je prostora za približno 1.200 ljudi. Klub ima edinstveno značilnost. Predvsem klubske sobe so videti kot satovje z različnimi barvami. Videz je fantastičen in dobro vpliva na vzdušje.