Presni sataraš

Količine zadoščajo za dve osebi.

Najprej potrebujemo

  • 1 kg zrelih paradižnikov
  • srednje velik melancan (300 g)
  • majhno čebulo
  • papriko (najbolje rdečo)
  • strok česna

Paradižnik olupimo, odstranimo semena in drobno nasekljamo. Na majhne koščke nasekljamo tudi melancan, papriko, česen in čebulo. Sestavine razdelimo na enega ali več pladnjev in postavimo v dehidrator (ali v pečico na 50 °C pri rahlo odprtih vratih) za tri do štiri ure.

Še omaka

  • 20 g suhih paradižnikov
  • en svež paradižnik
  • pol skodelice sončničnih semen (50 g)
  • sok polovice limone
  • 3 jž olivnega olja
  • čž kajenskega popra
  • čž agavinega sirupa

Suhe paradižnike in sončnična semena namakamo med tem, ko se zelenjava suši. Vse sestavine v mešalniku zmešamo v gladko zmes.

Posušeno zelenjavo in omako enakomerno premešamo in postrežemo.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi