Začinjena bučna torta

Sestavine

OSNOVA

  • 100 g orehov
  • 50 g kokosove moke
  • 100 g datljev
  • 50 g suhih marelic
  • 2 jž kokosovega olja

NADEV

  • 350 g buče maslenke
  • 150 g indijskih oreščkov
  • 6 jž kokosovega olja
  • 1 dl agavinega sirupa
  • sok ene pomaranče
  • sok ene limone
  • 1 čž cimeta
  • 1 čž ingverja v prahu
  • 1 čž muškatnega oreščka
  • 1 čž klinčkov

Priprava

V mešalniku najprej zmelji orehe, dodaj datlje, suhe marelice, kokosovo moko in kokosovo olje. Dobro premešaj. Datlje in marelice lahko predhodno namočiš v vodo, da se zmehčajo.

Razporedi po tortnem modelu. Uporabljen je bil model premera 20 cm.

Nadev pripravi tako, da olupiš in nasekljaš bučo. Skupaj z indijskimi oreščki, stopljenim kokosovim oljem, agavinim sirupom, sokom pomaranče in limone in dišavami do gladkega premešaj v blenderju. Prelij čez tortno osnovo in postavi čez noč v hladilnik, da se strdi.

Postrezi ohlajeno.

Recept je bil pripravljen v okviru Mercator KuhaM izziva.

kuham

Dober tek!

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi