Rožičeve karamele z lešniki

Sestavine

  • 200 g mandljev
  • 10 jž stopljenega kokosovega olja
  • 90 g rožičeve moke
  • 6-8 jž agavinega sirupa
  • vanilija
  • ščepec soli
  • pest mletih lešnikov

Priprava

Mandlje sprva zmelji v fino moko, dodaj rožičevo moko, stopljeno kokosovo olje, agavin sirup, vanilijo in sol. Dobro premešaj v mešalniku. Razporedi v pravokotno obliko v višini dveh prstov. Postavi v hladilnik za eno uro.

Na grobo zmelji pest lešnikov, jih potresi po površini karamelne mase in jih nekoliko potisni, da se zarinejo v rožičevo maso. Nareži na kocke in postrezi.

Hrani v hladilniku.

Dober tek!

Recept je zate pripravil Sašo Šketa

Sašo Šketa

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi