Presna jagodna torta z gelom iz rdeče pese in jagod

Neverjetno okusna presna jagodna torta, ki jo dopolni sok rdeče pese. Eksplozija okusa in barv. Izredno enostavna za pripravo, enostavno moraš jo poskusit.

Sestavine za osnovo:

  • 150 g mletih mandljev
  • 150 g datljev
  • 5 žlic vode

Sestavine za jagodni nadev:

  • 200 g indijskih oreščkov
  • 400 g jadod
  • 4 žlice agavinega sirupa
  • 5 žlic stopljenega kokosovega olja

Sestavine za gel:

  • 1 dl soka rdeče pese
  • 200 g jagod
  • žlička agar agar

Priprava:

  1. osnovo pripravi tako, da v mešalniku zmešaš mandlje, datlje in dodaš še 5 žlic vode
  2. dno 20 cm modela za torte pokrij s papirjem za peko in čez enakomerno razporedi maso za osnovo
  3. jagodni nadev pripravi tako, da v blenderju do gladkega zmešaš vse sestavine
  4. agavin sirup dodajaj po okusu
  5. nadev prelij čez osnovo in postavi v hladilnik za eno uro
  6. za pripravo jagodnega gela v blenderju zmešaj jagode in sok rdeče pese
  7. v pol decilitra vode dodaj čajno žličko agarja in segrevaj do vretja
  8. mešanico agarja prilij k pireju jagod in rdeče pese in dobro premešaj
  9. takoj prelij po vrhu nadeva in pusti, da želira

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi