Malinina torta s kakavom

Sestavine

OSNOVA

  • 200 g mandljev
  • 150 g datljev
  • 2 jž kokosovega olja
  • 1 jž kakava v prahu

NADEV

  • 200 g malin
  • 250 g datljev
  • 4 jž kokosovega olja
  • 1 jž kakava v prahu
  • 0,5 – 1 dcl vode
  • 2 banani (opcijsko)

Priprava

Za osnovo mandlje, datlje, kokosovo olje in kakav v prahu dobro premešamo v mešalniku. Razporedimo po tortnem modelu (količine so prilagojene za model premera 26 cm).

Nadev pripravimo tako, da zmešamo maline, datlje, kokosovo olje, vodo in kakav do gladkega. Na osnovo najprej razporedimo narezani banani (opcijsko) in povrh razmažemo še nadev. Uporabimo lahko sveže ali zamrznjene maline.

Postavimo v hladilnik za nekaj ur in postrežemo.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi