Ingverjevi kruhki

Kruhki

  • 1,5 skodelice mandljev
  • 0,5 skodelice dateljnov
  • 2 jž agave
  • 1 izravnana čž ingverja
  • 0,5 izravnane čž klinčkov
  • 0,5 izravnane čž muškatnega oreščka
  • 0,5 izravnane čž cimeta
  • 0,5 izravnane čž vanilije
  • 1 palec dolg košček svežega ingverja

V mešalniku fino zmešamo mandlje, nato dodamo še ostale sestavine (svež ingver pred tem drobno nasekljamo).

Glazura

  • 1 skodelica indijskih oreščkov
  • 5 jž vode
  • 1 jž agave
  • 1 jž limoninega soka
  • 1 jž kokosove maščobe

Vse sestavine (kokosovo maščobo dodamo staljeno) premešamo v blenderju, da dobimo gladko maso.

Priprava

Maso za kruhke razvaljamo v 0,5 cm debelo kompaktno plast iz katere z modelčki oz. drugim pripomočkom oblikujemo poljubne figurice (snežene može, smrečice, hiške, angelčke,…). Sušimo jih v dehidratorju na 46°C, skupaj štiri ure na obeh straneh.

Kot vrečke za shranjevanje živil napolnimo z glazuro in jo postavimo v hladilnik za nekaj ur. Kot vrečke na koncu odrežemo in skozi nekaj milimetrov široko odprtino okrasimo že ohlajene kruhke.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi